maandag 23 december 2013

Pittige pompoensoep met kokosroom


Ingrediënten:
  • 2 kilo pompoen
  • 3 sjalotjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels geplette mosterdzaad
  • 6 chillie pepertjes
  • 2 liter water
  • 100 ml witte port
  • 250 ml kokosroom
  • 4 runderbouillon blokjes ( groentebouillon voor de vegetarische variant)
  • 1 eetlepel ghee
Schil de pompoen en snij in stukken. Snij de knoflook en sjalotjes fijn en bak deze met de mosterdzaad in de ghee. Voeg de pompoen toe en bak even mee. Blus af met de port en voeg het water toe. Voeg ook de chillies en de bouillonblokjes toe en kook de soep tot de pompoen gaar is. Haal de chillies uit de soep en voeg de kokosroom toe. Pureer de soep en voeg de chillies weer toe. Laat nog even zachtjes doorkoken. Serveer de soep met wat korianderblaadjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie.